Bordvogne kan øge effektiviteten betragteligt da de ikke blot fungerer som transportmiddel i virksomheden, men også som en lille lagerplads. Der er derfor flere gode grunde til at implementere et rullebord i arbejdet. Formålene er mange og målgrupperne ligeså. En bordvogn byder ind med masser af fordele for alt lige fra klinikker, værksteder, større eller mindre lager haller, kantiner eller butikker. De kommer i forskellige designs og konstruktioner og med mulighed for tilkøb af tilbehør, så man også selv kan udbygge designet til ens særlige behov. Det være sig alt lige fra ønsket om at kunne transportere større mængder produkter på relativt kort tid og med størst mulig komfort, eller til kravet om opbevaring af særlige smådele eller kategorisering og inddeling af varesortimentet. En bordvogn er et mangefacetteret og super brugervenligt redskab i firmaet.
Afhængigt af hvad du skal opbevare og transportere, vil der være en bordvogn med helt særlige specifikationer for dit produkt, vare eller værktøj. Især hvad angår vægt. En af de største største og hyppigste krav til bordvogne handler om vægt. Bærekraften på den pågældende bordvogn kan være af afgørende betydning for virksomheder der helt specifikt skal transportere tungere gods. Her vil stål bordvogne med robuste hjul kunne klare transport og opbevaring på op til en samlet vægt på 500 kg grundet de særligt hærdede stålkonstruktioner på rullebordene. Der er en bordvogn til enhver produkt-vægtgruppe, så man kan håndplukke den præcise og mest passende bordvogn til ens formål.
Udover de vigtige kriterier vedrørende bæreevne, skal en bordvogn ofte også leve op til særlige dimensioner og mål. Der er også her rig mulighed for at vælge præcist det rullebord, som passer til den ønskede opbevaring. Vognene kommer i alt lige fra smalle høje designs og med lave og brede mål. Det giver mulighed for at benytte bordene til produkter og varer i stort set alle størrelser. De små borde med karformede hyldeflader tjener perfekt til opbevaring og transport af små løse dele, der ikke så let lader sig transportere uden at falde af eller blive væk. Den runde kar-udformning danner en skålelignende ramme om det opbevarede, således at det ikke ruller af når man betjener vognen. Her påtænkes at transport af værktøj, skruer, bolte og møtrikker er optimalt.
De vidt forskellige bordvognstyper dækker stort set alle tænkelige brancher ind. De kan benyttes til alt lige fra opbevaring af værktøj på værksteder, transport af småvarer på et pluklager eller som et serverings- eller afrydningsbord i kantiner eller større konferencehaller. De forskellige designs, dimensioner og inddelinger gør sig til stort set til alle slags formål i diverse industrier. Her blot et lille udpluk af potentielle brugssteder:
Ovenstående er blot et lille udvalg af oplagte steder, hvor bordvogne i diverse udgaver kan tjene et godt formål til opbevaring og transport af den pågældende virksomheds materialer og/eller produkter.
Alle bordvogne manøvreres let, da de alle er udstyret med særligt funktionelle styrehjul samt en kombination af styrehjul og faste hjul. Vognene er tillige udstyret med enten standbremse eller centralbremse for bedre ballast og for bedre betjening af rullebordet som fast bord. Alle bordvogne er desuden udstyret med enten vandret eller lodretstående håndtag for bedre styring og navigering.
Der kan tilvælges masser ekstra tilbehør til brug af bordvognene, således at man kan optimere de forskellige brugsmuligheder. Rekvirering af forskellige lagerbeholdere kan med fordel benyttes til de større bordvogne, hvormed man opnår endnu flere opbevaringsrum på selve bordvognen. Dermed kan man skabe grobund for en større og mere finsorteret opbevaring og transport af mellemstore og mindre produkter. Der kan også tilkøbes særlige stabelbeholdere som lader sig stable på rullebordet, hvormed man blot skaber endnu flere ruminddelinger og øget sorteringsmuligheder. Disse gør sig især godt til transport af fødevarer, hvorfor man i den forbindelse kan have glæde af disse i forbindelse med brug af bordvogne i kantiner og industrikøkkener, hvor optimal og effektiv madservering og køkkentransport er opprioriteret.